Obsah článku
- Výrobníky cukrovej vaty: Porovnanie 10 najlepších výrobníkov na cukrovú vatu podľa hodnotenia, testov a recenzií zákazníkov
- História výroby cukrovej vaty
- Ako funguje výrobník na cukrovú vatu
- AKO VYBRAŤ výrobník cukrovej vaty?
- DRUHY výrobníkov na cukrovú vatu
- CENY výrobcov na cukrovú vatu
- ÚDRŽBA Výrobníka na cukrovú vatu
- CUKOR NA VÝROBU CUKROVEJ VATY
- ČO JE TO VÔBEC cukrová vata?
- Príchute a farby
- Čo budete potrebovať na výrobu ochutenej cukrovej vaty
- Výber správneho cukru
- Výber príchute
- Ako skladovať vyrobenú cukrovú vatu
- Výrobník na cukrovú vatu Royal Catering RCZK-1030-W
- Výrobník na cukrovú vatu DomoClip DOP136
- Výrobník na cukrovú vatu Clatronic ZWM 3478
- Výrobník na cukrovú vatu Orava CM-550A
- Výrobník na cukrovú vatu Aptel AG137B
- Výrobník na cukrovú vatu Lund TO 68250
- Výrobník na cukrovú vatu oneConcept Candyland 2
- Výrobník cukrovej vaty Royal Catering RCZC-1030-W
- Výrobník cukrovej vaty Lucznik AM-6214 A
- Výrobník cukrovej vaty R.C. PROFI
- Výrobníky cukrovej vaty: Výrobník na cukrovú vatu a pár slov na záver
Cukrová vata už je dlhá STOROČIA veľmi cenenou pochúťkou detí i dospelých. Vo väčšine prípadoch si snáď ani nevieme predstaviť púť bez cukrovej vaty. Čo to ale cukrová vata ale je a ako si ju vyrobiť aj v pohodlí domova?
Cukrová vata má dlhú históriu a pre dnešnú výrobu je dobré poznať všetky možnosti výroby. Preto sme si pre vás dnes pripravili najrozsiahlejší článok o cukrovej vate na celom internete.
V prvom rade si predstavíme, čo je to vlastne cukrová vata a aká je jej história. Ďalej sme samozrejme ako vždy vytvorili kapitolu o tom, akým spôsobom si vybrať ten správny výrobník cukrovej vaty v kocke a pre dnešok to bude presne 8 krokov ako Ďalej si ako vždy uvedieme aj základné druhy výrobcov vaty, ktoré v tomto prípade bude veľmi jednoduché pochopiť. Ako vždy si tiež uvedieme všetky základné parametre, ktoré sa s týmto prístrojom spájajú a ktoré je dobré poznať pri samostatnom výbere. Aj na ceny nezabudneme. Rozdelíme si ich ako vždy hneď do niekoľkých cenových kategórií.
Ale ako sme už hovorili. Pre dnešok sme si pre vás pripravili NAJROZSIAHĽAJŠÍ ČLÁNOK O VÝROBNÍKU CUKROVEJ VATY a tak sa veľmi podrobne porozprávame aj o údržbe a o náplni. Povieme si, aké druhy náplní existujú a ako ich vybrať. A preto, aby sme vám uľahčili výber, si tiež ukážeme TOP 10 PRODUKTKOV VÝROBNÍKA CUKROVEJ VATY NA SLOVENSKOM TRHU.
Výrobníky cukrovej vaty: Porovnanie 10 najlepších výrobníkov na cukrovú vatu podľa hodnotenia, testov a recenzií zákazníkov
V tomto porovnaní sme pre vás vybrali 10 najlepších výrobníkov cukrovej vaty. Ako sme tieto výrobníky na cukrovú vatu vyberali? Vybrali sme ich podľa hodnotenia a dostupných recenzií užívateľov a zákazníkov. Tieto výrobníky cukrovej vaty sme následne zoradili do prehľadnej tabuľky. Tieto produkty si môžete následne zoradiť podľa vašich preferencií. Ak vás napríklad zaujíma nízka cena, môžete si zoradiť výrobníky cukrovej vaty podľa orientačnej ceny s DPH a vybrať si tak najlacnejší a zároveň najlepší výrobník cukrovej vaty.
Názov | Vzhľad | Značka | Príkon (W) | Hmotnosť (kg) | Orientačná cena (s DPH) | Dostupnosť |
---|---|---|---|---|---|---|
ORAVA CM-551 | Orava | 500 | 1,45 | 52,9 | Zobraziť v obchodoch | |
Ariete 2973 | Ariete | 500 | 1,8 | 53,9 | Zobraziť v obchodoch | |
Richard Bergendi Appliances | Richard Bergendi | 500 | 1,8 | 39,9 | Zobraziť v obchodoch | |
Hendi 282731 | Hendi | 1200 | 11 | 288,19 | Zobraziť v obchodoch | |
Clatronic ZWM 3478 | Clatronic | 500 | 1,55 | 38,4 | Zobraziť v obchodoch | |
Royal Catering RCZK-420-W | Royal Catering | 420 | 1,7 | 75 | Zobraziť v obchodoch | |
Goleto 450 W | Goleto | 450 | 1 | 34,65 | Zobraziť v obchodoch | |
Lucznik AM-6214 A | Lucznik | 450 | 1,5 | 32,37 | Zobraziť v obchodoch | |
Orava CM-550A | Orava | 500 | 1,45 | 58,81 | Zobraziť v obchodoch | |
Dema Stroj na cukrovú vatu 31 cm | Dema | 500 | 1,4 | 37,2 | Zobraziť v obchodoch |
Najlepšie výrobníky cukrovej vaty podľa Heuréky
História výroby cukrovej vaty
Od pradávna sa cukrové pochutiny rovnali cene zlata a po dlhé stáročia išlo iba o výsadu tých najbohatších z najbohatších. Už od začiatku nášho letopočtu sa tak majstri cukrári snažili svojim pánom vymyslieť niečo, čo bude úplne neodolateľné a sladké ako cecek. Najväčší majstri v tomto odbore boli na začiatku nášho letopočtu čínski majstri cukrári z dynastie Chan, ktorí okolo roku 200 nášho letopočtu vyrábali takého predchodcu našej cukrovej vaty. Tí vymysleli pochúťku, ktorej sa v tej dobe hovorilo Dračí fúz. Vyrábal sa však maličko odlišným spôsobom. Najskôr cukor roztavili na hutný sirup, z ktorého následne ťahali vlásky, ktoré sa rýchlo ochladzovali.
Cukrová vata, ako ju poznáme, bola prvýkrát vytvorená v roku 1897, keď zubár menom William Morrison spojil sily s cukrárom menom John C. Wharton. Duo spoločne vytvorilo stroj, ktorý roztáčal zahriaty cukor cez sito, čím vytvoril textúru podobnú nite, ktorú všetci poznáme a milujeme.
Keď Morrison a Wharton vynašli svoj nový stroj na cukrovú vatu, okamžite požiadali o patentovú ochranu zariadenia. Kvôli patentovému právu by ostatní ľudia, ktorí chceli zarobiť na úspechu „rozprávkovej nite“, museli počkať, kým Morrisonov a Whartonov patent vyprší, alebo si kúpiť stroj priamo od dvoch pôvodných vynálezcov. Kvôli patentu Morrisona a Whartona sa „rozprávková niť“ na začiatku 20. storočia skutočne príliš nezmenila: ak ste vyrábali cukrovú vatu alebo si ju užívali, museli ste si ju robiť pomocou oficiálneho stroja od Morrisona a Whartona. Konkurentom bolo umožnené vstúpiť na trh až v roku 1921, takmer 25 rokov po prvom vynáleze cukrovej vaty!
Nováčikovia konkurenti priniesli do sveta cukrovej vaty nové zmeny. Niektoré z prvých zmien v priemysle cukrovej vaty prišli v 20. rokoch 20. storočia po tom, čo konečne vypršala 17-ročná patentová ochrana pre Morrisonov a Whartonov „elektrický stroj na pečivo“. V roku 1921 prenikol na scénu cukrovej vaty ďalší zubár, ktorý sa volal Josef Lascaux. Potom, čo Lascaux videl úspech svojho kolegu zubára Morrisona, rozhodol sa Lascaux, že chce tiež vyrobiť maškrtu pre svojich zubných klientov.
Dnes už je výrobcov cukrovej vaty mraky a je naozaj z čoho vyberať. Poďme sa teda rozprávať skôr už o súčasnosti.
Ako funguje výrobník na cukrovú vatu
V prvom rade pri výrobe cukrovej vaty je premena zrnitého cukru na jemné vlákna. Cukor v pevnom skupenstve sa teda umiestni do veľkej nerezovej misy. Táto misa má skosené dno, ktoré lievikuje cukor do extrudéra. Extrudér je otočný kovový valec, ktorý má po stranách otvory a je vybavený vykurovacím telesom. Vnútri extrudéra sa cukor zahrieva tak, že sa roztaví a stane sa z neho roztavená kvapalina. Spriadací extrudér potom vyhadzuje prúžky tekutého cukru von všetkými smermi cez otvory na svojich stranách. Pri výstupe z extrudéra sa kvapalný cukor ochladzuje a tvoria pevné pramene. Tieto pramene, čo sú vlákna používané na výrobu cukrovej vaty, sa zhromažďujú vo veľkej kruhovej panvici obklopujúcej extrudér.
AKO VYBRAŤ výrobník cukrovej vaty?
Účel použití
Než sa pustíte do hľadania dokonalého stroja na cukrovú vatu, je nevyhnutné si rozmyslieť, na čo ho potrebujete. Je to otázka občasného maškrtenia lahôdky alebo možnosť pohostiť hostí na vašich akciách (svadby, narodeniny atď.)? Hľadáte prenosné zariadenie? Chcete jednoduchý a zábavný stroj, ktorý zvládnu aj deti, alebo výkonný?
Stroj strednej triedy môže stačiť na rodinné stretnutie alebo pri pozvaní niekoľkých priateľov. Pokiaľ ide o ponúkanie cukrovej vaty mnohým hosťom, je nevyhnutné zvoliť zariadenie schopné nepretržitej prevádzky a produkovať pomerne rýchly tok. Je preto vhodnejšie investovať do špičkového a účinného stroja vybaveného veľkou nádržou na cukor. Tento typ modelu bude ťažší (viac ako 10 kg), a preto sa bude horšie prepravovať.
Veľkosť misy
Veľkosť misy na cukor je kľúčovým kritériom, ktoré treba vziať do úvahy pri výbere stroja na cukrovú vatu. Z lyžičky cukru vznikne malá cukrová vata (veľká asi ako grapefruit).
Je to dobrá voľba pre deti. Na druhú stranu, ak chcete vyrobiť cukrovú vatu porovnateľnú s množstvom potrebným na púti, budete sa musieť rozhodnúť pre väčšiu nádrž. Existujú stroje na cukrovú vatu, ktoré dokážu vyrobiť až 4 cukrovinky za jedinú minútu. Tieto typy strojov majú obvykle veľkú nádrž a môžu obslúžiť aj 300 ľudí za menej ako 2 hodiny.
Funkcia výrobníka cukrovej vaty
Väčšina strojov na cukrovú vatu je vybavená základným vypínačom. Iba špičkové stroje sú vybavené termostatom a/alebo spínačom kúrenia. Či už si vyberiete akýkoľvek typ modelu, musí byť veľmi stabilný.
Materiál a dizajn
Výrobník cukrovej vaty potrebuje na dosiahnutie výsledkov vysokej teploty. Nekvalitné plastové konštrukčné materiály sa teda môžu pri tejto teplote roztaviť. Tento typ môže tiež vylúhovať toxíny do cukroví. Odporúča sa teda vyberať iba materiály s nerezovou konštrukciou. Pokiaľ si musíte vybrať plast, uistite sa, že neobsahuje bisfenol A (BPA), najmä v oblasti výdaja cukrovej vaty.
Z hľadiska dizajnu sú stroje na cukrovú vatu všeobecne farebné, aby zodpovedali slávnostnému aspektu ich funkcie. Môžete sa rozhodnúť pre šarlátovo červenú a bielu, pripomínajúcu čerkeskú farbu, alebo pre ružovú cukrovú vatu z minulých rokov. Prispievajú k estetickému faktoru prostredia ešte pred prípravou!
Toto kritérium je nevyhnutné, ak hľadáte stroj na cukrovú vatu pre konkrétnu príležitosť. Stroj na cukrovú vatu je však predovšetkým zariadenie na spracovanie potravín a je dôležité uprednostniť bezpečnosť a výkon pred zvažovaním estetiky.
Všestrannosť
Akú cukrovú vatu stroj používa? To je dôležitá otázka, ktorú si musíte položiť, než začnete zvažovať výber vášho stroja a výrobu cukrovej vaty. Odpoveď na túto otázku zohľadní chute všetkých konzumentov výsledných cukríkov. Na to je vhodné zvoliť stroj, ktorý vyniká svojou všestrannosťou.
Medzi hosťami alebo deťmi môžete mať aj takých, ktorí cukor príliš neznášajú. Bolo by preto dôležité zvoliť všestranný výrobník cukrovej vaty, ktorý používa cukríky bez cukru a rôzne druhy sirupu. Existuje celý rad možností pre spokojnosť každého. So všestranným strojom na cukrovú vatu môžete premeniť:
- Tvrdé cukríky
- Normálne cukry
- Sirupy
- Špeciálne cukry
Pokiaľ ide o textúru, odporúčame vám zvoliť stroj Fairy Floss, ktorý získa jemné, mäkké alebo tvrdé textúry. V tomto ohľade môžu byť užitočné všestranné modely. Môžete sa však rozhodnúť pre plne funkčný model, ktorý je samozrejme drahší.
Cukor
Cukrová vata sa vyrába z kryštálového cukru, čo je najnormálnejšie. Zmesi cukrovej vaty sú len cukor, farba a chuť. Ale musíte vedieť, že sú celkom drahé. Môžete použiť klasický cukor, prípadne pridať potravinárske farbivo alebo ovocnú šťavu. Takto to bude ekonomickejšie a zdravšie.
Teraz existujú modely strojov, ktoré pracujú ako s cukrom, tak s tvrdými cukríkmi, vo všetkých cenových reláciách. To je najmä prípad strojov na cukrovú vatu Gadgy® a Simeo FC355. To vám umožní vyrábať ľahšiu cukrovú vatu tým, že sa rozhodnete pre cukrovinky s nízkym obsahom cukru. Je to zaujímavá možnosť pre gurmánov, ktorí len ťažko odolávajú pokušeniu!
Papierový kornút alebo drevená tyč?
Ak ste začiatočníci – alebo chcete, aby si deti vedeli vyrobiť cukrovú vatu samy – stavte na drevené tyčky, s ktorými sa lepšie manipuluje.
Spôsob použitia
Jednoduché použitie stroja určí, či vám zostane na krátku alebo dlhú dobu. Tu je dôležité, aby bolo možné stroj po každom použití jednoducho umyť. To je dôležitejšie vzhľadom na to, že cukrová vata sa vyrába v podstate z cukru. Existuje možnosť, že sa v nádrži usadia lepkavé zvyšky cukru a potravinárske farbivá. To má hlavný vplyv na údržbu výrobníka cukrovej vaty. Čím lepšie budete stroj udržiavať, tým dlhšie vám vydrží. A aby sme vám to uľahčili, vedzte, že modely s vysokým výkonom sú vybavené odnímateľnými súčasťami, ktoré je možné ľahko umyť bez zvláštnych opatrení.
DRUHY výrobníkov na cukrovú vatu
O tejto téme síce ľahko padlo slovo už v minulej kapitole, ale my u nás v Testine zastávame názor, že opakovanie je matka múdrosti a tak si druhy výrobcov cukrovej vaty ešte raz podrobnejšie rozoberieme.
Hobby výrobník cukrovej vaty
Pokiaľ sa rozhodnete zaobstarať si výrobník vaty, najskôr budete stroj kupovať na súkromné účely. Také domáce výrobníky cukrovej vaty stoja od 750 korún do pár tisíc. Také prístroje majú totiž oveľa menšie rozmery, nižší výkon. Ďalej je ich veľkou nevýhodou napríklad dlhé zahrievanie a oveľa menšie porcie za oveľa dlhšiu dobu.
Profesionálny a poloprofesionálny výrobník cukrovej vaty
Profesionálne a poloprofesionálne výrobníky na cukrovú vatu sú už trochu inú šálku. Sú oveľa drahšie a väčšie, ale dokážu sa rýchlo nahriať a vyrábajú nepretržite a veľké množstvo cukrovej vaty, čo sa hodí predovšetkým na verejných akciách, alebo na väčšej rodinnej oslave.
CENY výrobcov na cukrovú vatu
Výrobníky cukrovej vaty do 42 eur
Cena do 42 eur je cena pre stroj, ktorý je malý, má malý výkon a zahrievanie je veľmi pomalé, avšak pokiaľ hľadáte skladný stroj pre občasné vyrábanie cukroviniek pre seba a svoje deti, je to ideálna voľba, avšak žiadne prevratné výkony tu naozaj nečakajte .
Výrobníky cukrovej vaty od 42 eur do 170 eur
Takéto výrobníky cukrovej vaty už postačia napríklad za účelom zábavy na rodinnej oslave. Dokáže obslúžiť okolo 10 ľudí za hodinu, čo by malo na takéto účely stačiť. Väčšinou bývajú stále relatívne skladné a certifikované.
Cena nad 170 eur
Ak sa chcete pripraviť na väčšie verejné akcie, rozhodne siahnite po drahšom modeli. Tie najdrahšie výrobníky cukrovej vaty majú až 50 000 Sk.
ÚDRŽBA Výrobníka na cukrovú vatu
Výrobník cukroví je elektronické zariadenie a rovnako ako ostatné prístroje potrebuje údržbu. Navyše pri bežnom používaní sa na častiach stroja hromadí cukrová krusta. Bez pravidelného čistenia dochádza k postupnému znečisteniu misy, ochrany proti striekajúcej vode a odstredivky. Nahromadené krusty znižujú účinnosť častí výrobníka cukroviniek tým, že ich blokujú a upchávajú drobné otvory zariadenia. Navyše táto situácia môže spôsobiť poruchu stroja. Ďalším problémom, ktorý si môžete všimnúť pri špinavom stroji, je to, že vytvorená niť postupne stráca kvalitu. Pravidelné čistenie vám pomôže udržať stroj v normálnej prevádzke. Zaisťuje, že vytvorená niť zostane kvalitná a chuť zostane skvelá, pretože nie je ovplyvnená starým cukrom. Navyše predlžuje životnosť zariadenia tým, že zabraňuje predčasnému zlyhaniu.
Krok 1
Vyberte misku a umyte ju v teplej vode. Nepotrebujete saponát, stačí voda. Potom spustite stroj, akoby ste vyrábali pečivo. Je to preto, aby ste sa zbavili všetkých zvyškov a zaistili, že cukor je úplne preč. Týmto spôsobom zaistíte, že na hlave nite už nie je žiadny cukor.
Krok 2
Otočte nastavenie teploty na najvyšší stupeň a nechajte ho stáť po dobu asi 60 sekúnd. Vysoká úroveň tepla spečie všetok cukor, ktorý by mohol zostať.
Krok 3
Akonáhle stroj nebude mať žiadne viditeľnejšie zvyšky na svojom povrchu, zbavte sa pásky uhlíka. Ak to chcete vykonať, najskôr zapnite stroj na najvyšší stupeň ohrevu na 60 sekúnd. Potom nalejte trochu vody do šálky a pomaly ju nalejte do horúcej misky prístroja. Tým sa zbavíte všetkých kryštálov cukru, ktoré by sa na ňom mohli nalepiť. Ako pomaly pridávate vodu do práčky za chodu, uvidíte, ako sa vytvára para. Takto pokračujte asi 30 sekúnd, potom nechajte stroj bežať ďalších 30 sekúnd bez toho, aby ste doň pridávali vodu.
Krok 4
Odpojte stroj od napájania a nechajte ho vychladnúť.
Krok 5
Akonáhle stroj vychladne, utrite pomocou čistého uteráka zostávajúcu vlhkosť z misky a hlavy nite. Na ochrannom kryte alebo bubline môže zostať cukor, preto ich tiež utrite.
CUKOR NA VÝROBU CUKROVEJ VATY
Je pravdepodobné, že ste videli dych vyrážajúce videá a klipy pouličných predajcov, ktorí vytvárajú prepracované postavy a návrhy iba z cukrovej vaty. Pokiaľ nie, urobte si láskavosť a bežte sa na to pozrieť. Je to hypnotizujúce. Tieto klipy vás možno inšpirovali k tomu, aby ste si skúsili vyrobiť cukrovú vatu doma. Avšak viete ako na farebnú cukrovú vatu? Jediné, čo musíte urobiť, je pridať kvapku alebo dva aromatické extrakty alebo koncentrát do kryštálového bieleho cukru. Potom miešajte, kým sa chuť (a farba) rovnomerne nerozloží. Len tak, ochutený cukor na výrobu cukrovej vaty!
Dnes sa nielen pozrieme na najlepší spôsob výroby ochuteného cukru, ale taktiež vám poskytneme odborné tipy a triky pre domácu výrobu cukrovej vaty. Pozrieme sa aj na to, ako stroje fungujú a ako tie svoje môžete využiť doma!
ČO JE TO VÔBEC cukrová vata?
Cukrová vata, tiež nazývaná cukrová vata alebo rozprávková vata, sa vyrába z jemne stáčaného roztaveného cukru, ktorý pripomína bavlnu. Cukrové granule sa tavia v komore a spriadajú sa v strojoch, aby sa vytvorili tieto jemné nite. Spolu s cukrom sa pridávajú ochucovacie prísady a farbiace prísady, aby boli jedinečnejšie a chutnejšie. Potom už len stačí nite chytiť a vytvarovať okolo tyčky, aby ste si ich mohli ľahko vychutnať. Niekedy je gulička cukrovej vaty tiež umiestnená vo vnútri plastového vrecka, aby mohla byť uložená na neskôr.
Príchute a farby
Čo sa týka farbenia a ochucovania cukrovej vaty, medze sa takmer nekladú. Potrebujete iba aromatizujúci extrakt a farbivo prášok alebo gél. Pokiaľ teda nájdete extrakt v príchuti, ktorú chcete vyrobiť, napríklad slanina, potom môžete vyrobiť cukrovú vatu s príchuťou slaniny. A ak chcete, aby bola cukrová vata tmavo zelená, môžete si vybrať zo širokej škály dostupnej v miestnom obchode s potrebami na pečenie alebo online.
Čo budete potrebovať na výrobu ochutenej cukrovej vaty
Dnes teda môžete získať širokú škálu domácich strojov na cukrovú vatu, ktoré je možné veľmi ľahko nájsť. A ich použitie je ešte jednoduchšie! Akonáhle zvládnete výrobu obyčajnej cukrovej vaty (bez aróm a farbív), prirodzene budete trochu experimentovať. Čo teda budete na výrobu ochuteného cukru do cukrovej vaty potrebovať? Nemôžete vyrobiť cukrovú vatu a dochucovať ju počas procesu tvorby ani potom. Môžete použiť iba ochutený cukor. Našťastie je to jednoduchšie, než by sa mohlo zdať. Všetko, čo potrebujete, je kryštálový biely cukor a aromatický koncentrát, extrakt alebo esencia.
Výber správneho cukru
Teraz radšej používame biely kryštálový cukor namiesto hnedého kryštálového cukru. Hnedý cukor ovplyvní farbu aj chuť cukrovej vaty, ktorú vyrábate. Hnedý cukor má skôr karamelovú chuť. Aj keď to môže znieť dobre a chutne, je to zničujúce, ak sa snažíte vytvoriť jedinečnú chuť. Biely cukor nemá prakticky žiadnu inú chuť ako klasicky sladký. Môžete použiť aj jemný cukor alebo krupicový cukor. Nepoužívajte však práškový cukor. Príchuť spôsobí, že práškový cukor sa zhlukuje, z ktorého potom nevzniknú jemné cukrové nite.
Výber príchute
Teraz nie je ťažšie otázkou, ktorú príchuť si vybrať, ale akú formu príchute by ste mali použiť. Aróma sa dodávajú v rôznych formách, menovite esencie, extrakty a koncentráty. Esencie vo všeobecnosti nemajú toľko možností chuti v porovnaní s extraktmi a koncentrátmi. A sú tiež oveľa tekutejšie a musíte použiť pomerne veľa esencie, aby ste získali výraznú a výraznú chuť. Samozrejme, keď do cukru pridáte tonu tekutiny, ovplyvní to, ako sa vytvorí nite z cukrovej vaty. Potom získate extrakty a koncentráty. Teraz, aj keď je tu technicky rozdiel, sú používané zameniteľne. Koncentrát má zakalený vzhľad, ktorý vám nedá číry produkt (dôležité mať na pamäti). Extrakt je na druhej strane na báze alkoholu a má číru farbu, takže vytvorí číre cukrové vlákna. Používanie extraktov a koncentrátov je extrémne jednoduché a navyše ho nepotrebujete ani tonu. Okrem toho existuje oveľa širšia škála možností chutí pre tieto formy – slané aj sladké! Pokiaľ vás napadá príchuť, pravdepodobne k nej existuje extrakt alebo koncentrát. Online je skvelé miesto, kde začať hľadať, a je tiež oveľa pohodlnejšie.
Ako skladovať vyrobenú cukrovú vatu
Pri domácej výrobe cukrovej vaty je pravdepodobné, že tam budú nejaké zvyšky. Ale nebojte sa, pretože máme najlepší spôsob, ako to uložiť. Môžete použiť vzduchotesnú nádobu alebo vrecko na zips. Čokoľvek vzduchotesného zabráni kontaktu vlhkosti s jemnými cukrovými niťami. Pretože sú cukrové nite také tenké, takmer okamžite sa roztavia. A neskladujte cukrovú niť vo vnútri chladničky alebo mrazničky, kde je veľa studeného vzduchu, čiže vlhkosti.
Výrobník na cukrovú vatu Royal Catering RCZK-1030-W
- Veľké množstvo cukrovej vaty v krátkom čase.
- Samostatné ovládanie termostatu a rotácie.
- Ľahko sa čistí a je odolný vďaka vyberateľnej nerezovej miske.
- Odmerka pre presné porciovanie.
- Cenovo efektívny, tichý a tlmí vibrácie.
Výrobník na cukrovú vatu DomoClip DOP136
Výrobník cukrovej vaty DomoClip DOP136
- ĽAHKÉ POUŽITIE
- Vrátane 6 bambusových tyčiniek
- Vyberateľná nádoba A
- kýkoľvek druh cukrového prášku
Výrobník na cukrovú vatu Clatronic ZWM 3478
Výrobník cukrovej vaty Clatronic ZWM 3478
- Zábavné a jednoduché použitie
- Veľká misa na cukrovú vatu: Ø cca. 29 cm
- Vrátane odmerky a 10 drevených tyčiniek
- Ochranný kryt na riad – vhodný do umývačky riadu
Výrobník na cukrovú vatu Orava CM-550A
Výrobník cukrovej vaty Orava CM-550A
- Priaznivá cena
- Jednoduchá údržba
- Veľmi skladný
Výrobník na cukrovú vatu Aptel AG137B
Výrobník cukrovej vaty Aptel AG137B
- Efektívny dizajn
- Kompaktný
- Výkonný
Výrobník na cukrovú vatu Lund TO 68250
Výrobník cukrovej vaty Lund TO 68250
- Efektívny dizajn
- Skladný
- Výkonný
Výrobník na cukrovú vatu oneConcept Candyland 2
- Priaznivá cena
- Kvalitné materiály
- Krásny design
- Veľmi skladný
Výrobník cukrovej vaty Royal Catering RCZC-1030-W
- s vozíkom a krytom 1200 Watt
- 1 porcia (12 – 18 g cukru) / 60 s
- Plne automatická kontrola stálosti teploty vrátane odmerky
- ľahká manipulácia a čistenie
Výrobník cukrovej vaty Lucznik AM-6214 A
- Veľmi lacný
- Dizajnovo podarený
Výrobník cukrovej vaty R.C. PROFI
- S vozíkom a krytom
- Výkonný
- Dizajnovo podarený
Výrobníky cukrovej vaty: Výrobník na cukrovú vatu a pár slov na záver
V tomto článku ste sa dozvedeli o tom, ako si vybrať nový výrobník cukrovej vaty. Povedali sme si o dôležitých parametroch, ktoré je dobré poznať na výber tohto druhu tovaru. Dúfame, že sme vám s touto úlohou výberu nového výrobníka cukrovej vaty pomohli.
Teraz už vám na nákup stačí iba pár krokov. Stačí si iba váš vysnívaný produkt v podobe nového výrobníka cukrovej vaty zakúpiť v niektorom z online obchodov a naplniť v ňom virtuálny nákupný košík.
Z tabuľky s porovnaním vyššie sa prekliknite na porovnávací portál Heureka, kde si môžete porovnať výrobníky cukrovej vaty a ich ceny vrátane recenzie a užívateľských skúseností s konkrétnym modelom stroja na cukrovú vatu. Dozviete sa tam tiež, ktoré výrobníky cukrovej vaty sú kde skladom a za akú sa predávajú cenu v rôznych obchodoch.