Menu Zavrieť

Hotdogovače

hotdogovace

Hotdogovač: Ako vybrať + Test a recenzie najlepších hotdogovačov

Máte radi párky v rožku alebo hot dog a chcete si ich pripraviť sami? Potom vám pomôže prístroj, ktorý sa volá hotdogovač. Na trhu nájdete niekoľko rôznych modelov, ktoré majú rôzne parametre. Môžete si zakúpiť ako hotdogovač do domácnosti tak aj do komerčných priestorov a predávať tak svoje párky s rožkom.

Hotdogovač je pomerne jednoduché zariadenie, ale aj u neho je dobré dbať na niekoľko dôležitých parametrov. Môžeme ho zaradiť medzi malé užitočné kuchynské stolné prístroje. Vo vašej kuchyni sa určite nestratí.

Preto sme pre vás spísali tento článok, kde sa dozviete o tom ako vybrať hotdogovač a tiež sa pozrieme na tie najlepšie modely hotdogovača, ktoré sú dostupné na našom trhu v tomto roku.

Najlepšie modely hotdogovača

V tomto porovnaní sme pre vás vybrali tie najlepšie dostupné modely hotdogovače na našom trhu. Naša porovnaní obsahuje tie najlepšie modely. Ako sme tieto modely vyberali? Vybrali sme ich podľa dostupných hodnotenia a recenzií od používateľov a zákazníkov a porovnali sme jednotlivé parametre.

Tieto modely sme následne umiestnili do prehľadnej tabuľky nižšie. Modely si môžete sami zoradiť podľa vami preferovaných parametrov. Ak preferujete napríklad najnižšiu cenu, možno si zoradiť hotdogovača podľa orientačné ceny s DPH.

NázovVzhľadPríkon (W)Počet hrotovOddelené ovládanie hrotovMateriál nádoby na párkyHmotnosť (v kg)Orientačná cena (s DPH)Dostupnosť
Gallet Gourmet MAH 502Hotdogovač Gallet Gourmet MAH 5023802ÁnoPlast1,1822,9Zobraziť v obchodoch
Sencor SHM 4220Hotdogovač Sencor SHM 42203502NiePlast122,9Zobraziť v obchodoch
Guzzanti FC 460Hotdogovač Guzzanti FC 4604502NieSklo3,594Zobraziť v obchodoch
NORDline HD-04 Hot DogHotdogovač NORDline HD-04 Hot Dog6004ÁnoSklo-249,18Zobraziť v obchodoch
Ariete 186Hotdogovač Ariete 1866500Nie--39,9Zobraziť v obchodoch
Gallet Dijon MAH 50Parkovac Gallet Dijon MAH 503801ÁnoPlast0,9118,9Zobraziť v obchodoch
Orava HM-01Hotdogovač Orava HM-013502NiePlast322,4Zobraziť v obchodoch
Po kliknutí na odkaz Zobraziť v obchodoch budete presmerovaný na porovnávací server Heureka. Na ňom si môžete porovnať ceny jednotlivých obchodov a prečítať si recenzie a hodnotenia hotdogovača od ich užívateľov.

Hotdogovač: Recenzie a popis najlepších hotdogovačov

Poďme si teraz predstaviť jednotlivé modely a pozrieť sa na ich recenzie od zákazníkov.

Hotdogovač Gallet Gourmet MAH 502

Hotdogovac Gallet Gourmet MAH 502
Prvým modelom hotdogovača, ktorý sa dostal do nášho porovnania, je model Gallet Gourmet MAH 502. Tento hotdogovač je určený predovšetkým hlavne na domáce použitie. Hlavné nádoba na varenie párkov má dostatočný objem a dokážete v nej pripraviť až 12 párkov v jeden okamih.

Okrem ohrievanie párkov v ňom môžete aj variť vajcia alebo dokonca aj kukuricu. Aby nedošlo k nehode, je model hotdogovača vybavený poistkou proti prehrievaniu. Tŕne na ohrievanie rožkov sú vyrobené z nerezovej ocele. Každý tŕň má svoj vypínač, takže nemusíte používať dva tŕne naraz a možno ohrievať iba jeden rožok. Tento hotdogovač sa dá jednoducho umyť v umývačke riadu.

Model je vybavený aj signalizáciou na tlačidlách, ktorá vám ukazuje aktuálny stav ohrievania. Príkon modelu je 380 W. Hmotnosť prístroja je 1,18 kg. Na modeli sú 2 tŕne pre ohrievanie rožkov. Ohrievanie párkov je oddelené od ohrievanie rožkov, takže vám párky nepopraskajú, keď čakáte na ohriatie rožku.

Ako je tento párkovač hodnotený užívateľovi? Recenzia sú pozitívne. Zákazníkom sa u tohto tovaru páči rýchle nahrievanie a dobrý pomer cena / výkon.

Aká je cena tohto hotdogovača? Cena na našom trhu u tohto modelu sa pohybuje okolo 22,90 € s DPH.

Sencor SHM 4220

hotdogovač Sencor SHM 4220

Hotdogovač od značky Sencor. Jedná sa o model Sencor SHM 4220 na dva rožky. Do nádoby je možné vložiť až 16 nožičiek párkov. V nádobe môžete okrem párkov variť zeleninu. Zvláda aj varenie vajec. Model je vybavený len jedným tlačidlom, ktoré vypína a zároveň zapína ohrievanie.

To môže byť pre niekoho problém, pretože pri ohrievaní pečiva a varenie párkov zároveň vám medzi tým môžu párky popraskať. Jedná sa o dobre cenovo dostupný párkovač, ktorý sa hodí na občasné domáce použitie a je vhodný pre nenáročných užívateľov.

Príkon tohto modelu je 380 W. Hmotnosť je 1 kg. Model obsahuje 2 tŕne pre ohrievanie párkov.

Ak by na vás boli 2 tŕne moc, môžete sa poobzerať aj po modelovej rade 4210. Sencor SHM 4210 je vybavený len jedným tŕňom a je aj značne lacnejšie ako tento model.

Cena tohto modelu sa pohybuje okolo 22,90 € s DPH.

Hotdogovač Guzzanti FC 460

Hotdogovač Guzzanti FC 460
Hľadáte štýlový a veľmi kvalitné hotdogovač? Potom vás určite zaujme model od Guzzanti. Jeho celé označenie je Guzzanti FC 460. Tento model má veľmi zaujímavý dizajn, ktorý vyzerá retro. Jedná sa o stolové hotdogovač. Ľahko sa udržiava a telo tohto zariadenia je vyrobené z nerezového kovu.

Párky sa ohrievajú v kvalitnej sklenenej nádobe. Okrem párkov možno ohrievať tiež kukuricu. Zvládne aj ohrev vajec. Niektoré stroje zvládnu tiež ohrev vajec. Príkon tohto modelu je 450 W. Model obsahuje 2 tŕne pre ohrievanie rožku. Hmotnosť prístroja je 3,5 kg. Tento model sa radí medzi zaujímavé domáce kuchynské pomocníkov.

Aké sú recenzie tohto modelu od užívateľov? Zákazníkom sa páči vysoká kvalita a dobré spracovanie. Ďalej sa im páči pekný dizajn a rýchle ohrievanie.

Koľko tento model Guzzanti FC 460 stojí? Tento hotdogovač sa predáva za cenu okolo 94 € s DPH.

Profi hotdogovač NORDLINE HD-04 Hot Dog

Profesionálny hotdogovač NORDline HD-04 Hot Dog
Pokiaľ zháňate profi párkovač, môžete si vybrať párkovač NORDLINE HD-04 Hot Dog. Pripravíte v ňom až 4 rožky naraz. Tento model má profi využitie a môžete ho používať napríklad na kúpalisku, v rýchlych občerstveniach alebo na oslavách a určite pre neho nájdete aj mnoho ďalších využití. Jedná sa o veľmi kvalitný model hotdogovača.

Model má nerezové opláštenie. Možno u neho regulovať teplotu medzi 50 až 90 ° C. Tŕne a ohrievač párkov možno ovládať samostatne. Príkon modelu je 600 W.

Aké sú recenzie na tento profi párkovač? Recenzia sú pozitívne. Väčšina zákazníkov si tento model pochvaľuje.

Cena tohto modelu sa pohybuje na našom trhu okolo 249,18 € s DPH. Nájdete ho skladom v mnohých e-shopoch a doručenie väčšinou býva zadarmo u drahších modelov.

Hotdogovač Ariete 186

Hotdogovač Ariete 186
Chcete si zakúpiť hotdogovač, ktorý vám pripraví hot dogy v americkom štýle? Potom potrebujete hotdogovač Ariete 186. Okrem toho, že vám pomôže pripraviť americkej hot dogy má aj pekný retro vzhľad. Tento hotdogovač je veľmi podobný toustovači. Príkon tohto modelu je 650 W. Tento prístroj má aj funkciu auto vypnutie. Takže nemusíte zariadenie vypínať. Vďaka auto vypnutie funguje prakticky rovnako ako opekač chlebov.

Môžete v ňom aj grilovať alebo opekať rôzne párky alebo dokonca aj klobásky. Okrem toho ho možno používať aj ako klasický sendvičovač. Tento model má mnoho využití a to z neho robí praktický a multifunkčné hotdogovač. Vychutnajte si hot dogy v americkom štýle. Príprava amerických hot dogov je s týmto prístrojom veľmi jednoduchá. Jedná sa o kvalitné kuchynské stolné zariadenia.

Koľko tento americký hotdogovač stojí? Cena sa pohybuje okolo 39,90 € s DPH.

Ako vybrať hotdogovač / párkovač

Pokiaľ chcete vybrať nový hotdogovač, je dobré sa zamerať na niekoľko dôležitých parametrov. Je dobré sa zamerať napríklad na príkon, objem nádoby na párky, príslušenstvo, cena a pár ďalších parametrov. Tiež je dobré sa rozmyslieť, či sa bude jednať o domáce kuchynské zariadenia alebo o profi zariadení pre komerčné priestory.

V tejto časti článku sa pozrieme podrobnejšie na jednotlivé parametre a dozviete sa tu, ako vybrať hotdogovač.

Hotdogovač a jeho použitie

Modely je dôležité vyberať podľa toho, aké bude vaše použitie. Ak si chcete zakúpiť hotdogovač pre domáce použitie, budú vám stačiť lacné modely. Pre profi použitie si vyberiete o niečo drahšie, ale zároveň kvalitnejšie a výkonnejšie modely.

Možno si vybrať z týchto typov hotdogovača

  • Domáce hotdogovač – Hodí sa do domácnosti pre občasné používanie. Bývajú pomerne lacné.
  • Profesionálne hotdogovač – Tieto stroje sú určené pre profesionálne použitie. Očakáva sa u nich, že ich budete používať prakticky každý deň a pripravovať na nich párky v rožku pre mnoho ľudí. Bývajú výkonnejšie, kvalitnejšie a tiež drahšie.

Príkon

Môžete si vyberať hotdogovača s rôznym príkonom. Najčastejšie si vyberiete prístroje, ktoré majú príkon okolo 400 W.

Čím väčšia bude mať model príkon, tým rýchlejšie sa bude zahrievať a príprava párkov v rožku bude značne rýchlejšia.

Pamätajte však na to, že vyšší príkon prístroja sa rovná vyššiemu odberu elektrickej energie. Ak nebudete zariadenie používať každý deň, nemusí vás príkon výrazne trápiť.

Hroty na pečivo

Hroty na opekanie pečiva sú tiež dôležitým parametrom. U rôznych modelov hotdogovača môže byť iný počet hrotov. Počet hrotov nám ovplyvní to, koľko rožkov môžete opiecť v jeden moment. Je dobré, ak majú hroty na pečivo oddelené zapínanie od ohrievania párkov.

Ak je ohrievanie spojené dohromady, môže sa stať, že pri ohrievaní rožkov vám medzitým môžu popraskať párky v ohrievacej nádobe. Počet hrotov záleží na tom, pre koľko ľudí chcete pripravovať párok v rožku.

V malej domácnosti bude stačiť párkovač na prípravu hot dogov s 1 až 2 hroty na pečivo. Na profesionálne použitie budete potrebovať zariadenie s oveľa viac hrotmi na rozpečenie pečiva.

Nádoba na varenie párkov

U samotnej nádoby na párky je dôležité sa zamerať na niektoré parametre. Prvým parametrom je objem. Objem nám určuje, koľko párkov môžete do nádoby vložiť. Väčšinou sa neudáva objem, ale iba počet nožičiek párkov, ktoré sa zmestia do danej nádoby na ohrievanie párkov.

Okrem objemu je dobré sa pozrieť tiež aj na materiál nádoby. Nádoba môže byť vyrobená z plastu alebo zo skla. Sklenené nádoby bývajú kvalitnejšie, ale zároveň tiež oveľa drahšie a môžete ich nechtiac rozbiť.

Nádoba môže slúžiť na varenie párkov v pare alebo vo vode. Dá sa použiť aj na púhy ohrev párkov. Okrem párkov možné použiť nádobu aj pre ohrev zeleniny v pare.

Ochrana proti prehriatiu

U väčšiny modelov býva vo výbave aj ochrana proti prehriatiu. Tá ochráni nielen vás, ale aj vaše ostatné spotrebiče vrátane vášho obydlia.

Cena hotdogovača

Cena je tiež dôležitým parametrom rovnako ako aj u ostatného tovaru a spotrebičov. Cena sa odvíja hlavne od toho, za akým účelom chcete hotdogovač používať.

Pokiaľ ho budete chcieť použiť pre profesionálne použitie, potom bude hotdogovač oveľa drahšie a jeho cena sa bude pohybovať okolo 120 € až 150 €.

Hotdogovača pre domáce použitie si môžete zakúpiť za cenu okolo 20 € až 80 €. Niektoré modely sa zvláštnym vzhľadom môžu byť však oveľa drahšie stroja.

Hotdogovač a pár slov na záver

V tomto článku sme sa zamerali na výber hotdogovača. Dúfame, že sme vám s touto úlohou pomohli a že vám naše porovnanie pomohlo. A tiež dúfame, že si tak vyberiete ten najlepší prístroj na výrobu párkov v rožku. Teraz vám stačí k nákupu len pár krokov. Zostáva si už len naplniť virtuálny košík v niektorom z e-shopov jedným z vami vybraných modelov stroja. Párkovač zvládne nielen ohriať mäso, ale aj ohrev zeleniny a hodí sa medzi ďalšie kuchynské pomocníkov.

5/5 - (2 votes)

Mohlo by vás zaujímať